Agregador de contidos RSS

¿Qué es RSS?

RSS forma parte da familia dos formatos XML . Está desarrollado específicamente para todo tipo de sitios que se actualicen con frecuencia. Permite compartir a información e usala noutros sitios web ou programas, o que se coñece como redifusión web o sindicación web (una traducción incorrecta, pero de uso muy común).

Este acrónimo úsase para referirse aos seguintes estándares:

1. Rich Site Summary (RSS 0.91)
  2. RDF Site Summary (RSS 0.9 y 1.0)
  3. Really Simple Syndication (RSS 2.0)

A súa implementación nesta web permite que os usuarios coñezan ao instante os novos títulos dispoñibles en todo o catálogo, ou só os relacionados cunha categoría determinada na que o usuario estea interesado.

Lectores de RSS

Para utilizar as fontes RSS existen múltiples opcións. A máis común consiste en instalar un programa chamado "agregador" ou lector de noticias.

Programas Lectores

Web: Feedly, Digg Reader.

Windows: Quite RSS, Feed Reader.

Macintosh: NetNewsWire, Safari.

Linux: Mozilla Firefox.

RSS Suscríbase a las novedades del Catálogo